8 Ocak 2016 Cuma

Bir Yardımcı Olun Caniklerim


     
     Ben yine buralardan uzak kalmışım. Neler değişmiş neler olmuş, kimler ne yazmış diye düşünürken içimi dökesim geldi yine. Şu sıralar finallerle boğuşan fakat finallerine çalışamadan Leyla olarak gezen bir insanım.



     Sebebi şu: bir gece İngiltere sevdamdan ötürü belgesel izlerken “yahu ne kadar şu İngiltere’de dil okulları?” dedim. Bir de baktım ki bilgisayarımda bir sürü İngiltere dil okulu fiyat listesi vs başlıklarından oluşan sekmeler var. Tabi benim bu hevesim sterlinin bizde almışta başını gitmiş olması sebebiyle kısa sürdü, hayaller hayatlar diyerek kara tavuk gibi düşünür oldum. Sonra birden kafamda bi balon “Work and Travel mi yapsam” dedi. Acilen araştırıldı birçok yer bulundu ve evin reisine soruldu. Saygıdeğer babam da onay verdi “Allaaaah” ne tutabilirdi beni derken Amerika’dan dönüşte İngilizce öğrenememe korkusu sardı. 



En son geldiğim nokta şu: WAT parasıyla Malta’da bi dil okuluna gitsem daha iyi olur diyorkeeeen yine beynimdeki arkadaşlar beni sıkıştırdı ve “2 ay Malta’ya vereceğim parayla İngiltere’de 1 ay dil okuluna gitsem mi?” diye sordu.  Böylece hem hayalim gerçekleşecekti hem de dil okuluna gidecektim. Şu an bu satırları yine finallerime çalışırken ara verip yazıyorum. Kafamda deli sorular? Bilen giden varsa Allah için yardım etsin a dostlar? Bu arada İngilizce seviyem b1 durumunda dipnot olsun bu da. Öldürmüyor da süründürüyor hani.


16 yorum:

  1. Hayırlı olur ins senin için. En doğru kararı sen ailenle birlikte vereceksin. Naçizane fikrim biraz daha ingilizceni geliştirip bulduğun fırsatlarındegerlendirmen yönünde. İngilizce Öğrenmek için İNGİLTERE cok Pahalı geliyorsa bir cok 3. Dunya ülkesinde anadil gibi İngilizce kullanıldığından oralara da bakabilirsin. Mesela ben abu dhabide İngilizce ögrendim biraz. Hayırlısı olsun senin için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok karışığım, bir türlü karar veremiyorum. Hayalim İngiltere ama oradaki 1 ay Malta'da 2 ay ile eşdeğer fiyatta. Hangisinde daha iyi öğrenirim diye delirmek üzereyim. En yakın acentaya gidip bilgi alacağım sınavlarımdan sonra, teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Umarim hayalin gerçeklesir. Gençken yerinde gidip ögrenmek bwnce daha iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Hepimizin hayalleri gerçek olsun. :)

      Sil
  3. Hayallerin gerçekleşir umarım. Finallerde iyi geçsin tabi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim güzel dileklerin için. :)

      Sil
  4. Ah o finaller, Marx okumaktan beynim sulandı. :) Vallaha para sende, planını da yap bir zahmet ben work and travel ı ancak Rize'ye yapabiliyorum ah fakir dünyam :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yahu Ruhsuz senden çekeceğim var benim. :D
      Belki de gidemem hayat bu kuklalık durumu değil mi? :)

      Sil
    2. Vay yazılarıma göndermeler, o yazıyı okuduktan sonra zaten insanı kalası gelmez gider :) Ayrıca zenginsin gidersin sen :)

      Sil
    3. Tek zenginler mi gidiyor dil okullarına? Kendine çok haksızlık ediyorsun. :)

      Sil
  5. Ne kadar da izin veren bir baba :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu izin olayını perde arkası 4 yıl önceden başlıyordu, versindi artık, üzmesindi. :)

      Sil
  6. İnşallah hayallerine kavuşursun ama görünen o ki wat mı yoksa başka bi yolla mı gidilmesi gerektiğini biz senden öğrencez :)

    YanıtlaSil
  7. bence wat yapmalısın.yapan çok arkadaşım var öğrendikleri şeyleri,deneyimlerini yazsam roman olur :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle giderse kararsızlıktan hiçbir şey yapamayacağım zaten. :)

      Sil