21 Eylül 2015 Pazartesi

Soğuyor mu Gökyüzüm?



Yolculuktayım. Uzandım arka koltuğa boylu boyunca sırt üstü. Kulağımda en sevdiğim seslerden birkaçı. Başımı azıcık yukarı kaldırınca gördüğüm uçsuz bucaksız gökyüzü.

 Baktıkça geçiyor, değişiyor bulutlar. Kulağımdaki ses 'kayboldu' derken bulutta yok oluyor. 'Her şeydi son buldu kör bir hevesle' derken yaşam kayıyor altımdan. Arada bir önüme düşürüyorum kafamı gördüğüm ağaçlar, orman.


Yaşamaya inat eder gibi yukarıya doğru uzamışlar. Bana da demek istedikleri bu sanırım "hayat devam ediyor, büyüyorsun, inat et yakala yukarıdakini". İnansam mı? Soğuyor kelimelerim. Düşmeyecek gibi çıkmışım meğerse yola. Akıp giden zaman evet karşı koyamadığım. Bak yine gökyüzü var tepemde. Huzur mu veriyor ne? Bi şeyler mi anlatıyor bu bulutlar bana?


Birkaç kuş var yukarıda. Oynaşır gibiler sanki. 'Kayboldu'diyor yine kulağımdaki ses. Doğru kuşlar da kayboldu şimdi. Peki içimdekiler kaybolur mu? Ya sizdekiler?

6 yorum:

  1. İçimizdekiler kaybolursa biz kayboluruz. Bizi biz yapan içimizdekiler. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazıları kaybolmalı belki de. Yorumunuz için teşekkürler

      Sil
  2. Değerli olan yüreğimize kazınan hiç bir şey kaybolmaz inşallah canım.Sürekli dönen ve içinde birbirine az çok benzer şeyler yaşadığımız dünyada hiç birimiz diğerinin yürek yangınlarını kolay kolay hissedemeyiz kendisi kadar.Ama bazı şeyleri ve bazı kişileri nedense telepatiyle hissederiz.Bir başlangıçta çarpışırız.Ne kadar sert olsa da bu çarpma aslında kızgınlığımız ve kırgınlığımız hayatadır.Çok güzel yaşattın o anları,kalemine sağlık canım.Sevgiler sana..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan böyle durumlarda yalnız olmadığını öğreniyor Ece. O yüzden buraya yazmak rahatlatıyor. Çok teşekkür ederim hem yorumun için hem de bu kadar güzel cümlelerle buraya yansıttığın için.

      Sil
  3. Kuşlar özgür oldukları için bazen kaybolurlar bazen ise kaybederler farkında bile olmazlar. Peki insanlar ? İnsan cok farklıdır bunu yeni bir baslangicla kaybeder ya da içindekileri daimi saklar bu ona kalmış bir tercihtir.Şunu bilmeliyizki saklanan herşey değerlidir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan kuş olmak istiyor Stojan. Özgürsün ve senin dediğine göre kaybetsem de farkında olmayacağım için mutluluğum eksilmeyecek. İnsan olmak zor. İyi insan olmak çok daha zor. Güzel yorumun ve duyguların için teşekkürler.

      Sil